dilluns, 16 de desembre de 2013

Curs d'alpinisme nivell 1+ [gener 2014]

Comença l'hivern, i amb el nou any arriba el curs d'iniciació a l'alpinisme! Curs recomenat per tots aquells que voleu començar a moure's a l'hivern, o per terreny més tècnic de neu i roca, ja que s'introdueix la progressió amb grampons i piolet, i les tècniques bàsiques d'autoassegurament seguint el programa ECAM. Per poder actuar amb més seguretat, i autonomia un cop acabat el curs, s'afegeixen els conceptes bàsics de rescat amb DVA-ARVA, nocions de nivologia, i refugis de neu, per tant, no és nivell 1, sinó 1+.

Quan

11 - 12 i 18 - 19 de gener (dos caps de semana, 4 sessions)

Objectius
El curs té com objectiu otorgar a l'alumne dels coneixements i capacitats que li permetin realitzar amb autonomia i gestió de la seva seguretat en recorreguts d'alta muntanya de baixa dificultat, un cop acabat el curs.

Continguts
- Material i equip
- Autoassegurament i autodetenció
- Progressió en roca i neu
- Ancoratges en roca i neu
- Coneixement del medi i gestió del risc
* Contingut establert com nivell 1 per l'Escola Catalana d'Alta Muntanya.

A més:
- Rescat bàsic amb DVA-ARVA

- Introducció a la nivologia
- Refugis de neu


Preu
130,00€/pax (amb descompte pels socis de CE*CIMA)
+11,00€ addicionals en cas de no disposar d'assegurança d'accident (veure més a baix)

Places
De 5 a 8 persones

Requisits
Reunir les condicions físiques mínimes per realitzar les sortides: serán sortides de caminar sobre neu de 3h-4h amb cert desnivell. Si teniu dubtes o voleu més detalls consulteu.

Lloc

Es prioritzarà l'el·lecció de zones del Ripollès, Cerdanya i Berguedà, però les zones es decidiran uns dies abans de les pràctiques en funció de les condicions.

Organització
Primer cap de semana es faran tallers i no serà necessari pernoctar a la zona. El segon cap de setmana es farà nit a refugi.

Inclós
- Tècnic Esportiu amb titulació i membre de l'ECAM
- Material col·lectiu
- Grampons i piolet per cada participant
- Diploma

No inclós
- Assegurança d'accident (s'ha de disposar de llicència federativa de l'any en curs, mínim modalitat C). Si no es disposa d'assegurança pròpia, es pot tramitar a través del club una assegurança temporal amb un suplement addicional d'11€.
- Desplaçament a les zones de pràctica
- Pernoctes ni dinars als refugis
- Lloguer de material adicional en funció de condicions: DVA-ARVA, pala, sonda, raquetes de neu...

Recomanable
- Al curs s'ofereix l'ús del material necessari per desenvolupar els tallers amb plena seguretat. De totes maneres, es recomana als alumnes que en puguin disposar d'aportar: casc, arnès, assegurador i/o corda. Servirà per agilitzar els tallers.

Pagament
Després de la inscripció que fareu a l'enllaç del següent punt, heu de fer el pagament de l'activitat amb l'import que et correspongui (possible suma de dos valors: inscripció i assegurança) al compte de "La Caixa" 2100 3066 26 2200305582, indicant al concepte la paraula CA-GEN13 seguit del teu nom i cognom, per exemple: "Ca-gen13 Jordi Garcia".
 
Inscripció
Com a molt tard el  dimecres 8 de gener a les 24h.
[9 gen 2014] Inscripcions tancades, comencem aquest cap de setmana!!

Cansultes
Qualsevol dubte en referència al curs, contacteu amb activitats @ cecima . org 

Cap comentari: