dimarts, 6 d’octubre del 2015

SORTIDA D'INICIACIÓ A L'ESPELEOLOGIA (17-18 D'OCTUBRE). PIRINEU ARAGONÈS.

DISSABTE: CUEVA DE LOS ARNALES
Recorregut: 554m
Desnivell: 58m
Cova amb una entrada espectacular. Si tot va bé i no hi ha aigua en el seu recorregut, es podrà fer sense cap obstacle tota l'exploració. En el cas de trobar aigua ( que és el més probable) es poden superar els obstacle amb un calçat adient. A la part final de la galeria i per a continuar l'exploració cal remuntar un petit desnivell d'uns 3 o 4 metres, que amb l'ajuda d'una corda o d'un parell d'estreps ens facilitarà la pujada i baixada. Segons l'hora de finalització, hi ha la possibilitat de fer una  visita cultural al poble de Tella i veure l'àudio-visual de la cova del Oso, inclús reservar la visita guiada a la cova.

PERNOCTACIÓ: Es passarà la nit al càmping Peña Montañesa d'Ainsa,  amb tenda o bungalow segons la preferència de cadascú.

DIUMENGE: CUEVA DE CAN SESO
Recorregut: 326m
Desnivell:46m
Interessant cavitat de recorregut ascendent i plena de gorgs de diferents mides. Segons l'època del l'any poden estar plens d'aigua, la qual cosa dóna un aspecte especial a la cavitat. No és necessari portar material de progressió vertical. Al final de la cavitat hi ha un pas estret sense complicació, que permet accedir a un bonic llac. És una cova força interessant, on es podrà gaudir de la seva bellesa i fer fotografies.

Els àpats ( esmorzar, dinar i sopar) i l'allotjament al càmping va a càrrec de cadascú. El transport es farà amb cotxes particulars. S'intentarà repartir els inscrits entre els diferents cotxes per compartir les despeses de benzina i possibles peatges.


DATA MÀXIMA INSCRIPCIÓ DIJOUS 14 D'OCTUBRE.  Places Limitades, APUNTA''T ARA!

Important: Tot els assistents han de disposar de la cobertura federativa vigent i corresponent a l'activitat,  si teniu algun dubte consulteu-ho a la Secretaria. Sino es disposa de llicència federativa es tramitarà una assegurança temporal per als dos dies.

MATERIAL NECESSARI:
-Calçat adient per anar a la muntanya, si es pot mullar millor.
-Roba interior per la cavitat que es pugui mullar i embrutar, roba exterior (millor si és d'una sola peça tipus mono) per poder arrossegar-se sense problemes. A la cavitat la temperatura es freda, per això es recomana portar un polar o samarretes de màniga llarga tècniques, o altre tipus de tela que doni escalfor i permeti la llibertat de moviments.
-Casc imprescindible, que permeti la protecció de cops al cap.
-Il·luminació elèctrica. Si pot ser fixada al casc millor, que permeti tenir les mans lliures. Cal portar piles de recanvi o llanterna auxiliar.

Un cop inscrits, s'enviarà la informació necessària del punt de sortida o de com arribar.