dimecres, 23 de gener del 2013

Curs d'alpinisme nivell 1+ [2013]

Nova proposta de dates!!!


Aquest any comencem fort! Arriba el curs d'iniciació a l'alpinisme! Curs recomenat per tots aquells que voleu començar a moure's a l'hivern, o per terreny més tècnic de neu i roca, ja que s'introdueix la progressió amb grampons i piolet, i les tècniques bàsiques d'autoassegurament seguint el programa ECAM. Per poder actuar amb més seguretat, i autonomia un cop acabat el curs, s'afegeixen els conceptes bàsics de rescat amb DVA-ARVA, nocions de nivologia, i refugis de neu, per tant, no és nivell 1, sinó 1+.

Quan

6 - 7 i 13 - 14 d'abril (dos caps de semana, 4 sessions)

Objectius
El curs té com objectiu otorgar a l'alumne dels coneixements i capacitats que li permetin realitzar amb autonomia i gestió de la seva seguretat en recorreguts d'alta muntanya de baixa dificultat, un cop acabat el curs.

Continguts
- Material i equip
- Autoassegurament i autodetenció
- Progressió en roca i neu
- Ancoratges en roca i neu
- Coneixement del medi i gestió del risc
* Contingut establert com nivell 1 per l'Escola Catalana d'Alta Muntanya.

A més:
- Rescat bàsic amb DVA-ARVA

- Introducció a la nivologia
- Refugis de neu


Preu
125,00€/pax (amb descompte pels socis de CE*CIMA)
+11,00€ addicionals en cas de no disposar d'assegurança d'accident (veure més a baix)

Places
De 5 a 8 persones

Lloc
Cada cap de setmana es passarà la nit de dissabte en refugi. Es prioritzarà l'el·lecció de zones del Ripollès, Cerdanya i Berguedà, però les zones es decidiran uns dies abans de les pràctiques en funció de les condicions.

Inclós
- Tècnic Esportiu amb titulació i membre de l'ECAM
- Material col·lectiu
- Grampons i piolet per cada participant
- Diploma

No inclós
- Assegurança d'accident (s'ha de disposar de llicència federativa de l'any en curs, mínim modalitat C). Si no es disposa d'assegurança pròpia, es pot tramitar a través del club una assegurança temporal amb un suplement addicional d'11€.
- Desplaçament a les zones de pràctica
- Pernoctes ni dinars als refugis
- Lloguer de material adicional en funció de condicions: DVA-ARVA, pala, sonda, raquetes de neu...

Recomanable
- Al curs s'ofereix l'ús del material necessari per desenvolupar els tallers amb plena seguretat. De totes maneres, es recomana als alumnes que en puguin disposar d'aportar: casc, arnès, assegurador i/o corda. Servirà per agilitzar els tallers.

Pagament
Després de la inscripció que fareu a l'enllaç del següent punt, heu de fer el pagament de l'activitat amb l'import que et correspongui (possible suma de dos valors: inscripció i assegurança) al compte de "La Caixa" 2100 3066 26 2200305582, indicant al concepte la paraula CA-ABR13 seguit del teu nom i cognom, per exemple: "Ca-abr13 Jordi Garcia".
 
Inscripció
Amb aquest formulari.
Com a molt tard el 3 d'abril a les 24h.

Cansultes
Qualsevol dubte en referència al curs, contacteu amb activitats @ cecima . org