dijous, 22 de novembre del 2012

Llicències federatives FEEC 2013: última hora

Actualitazació 12/12/2012 ya han sortit els preus de les llicències FEEC 2013

 
-----------------
Avui mateix a la vegueria de Barcelonès, ens han donat més informació sobre el preu de les llicències i  l'estat en que es troben les negociacions de la FEEC amb la asseguradora, que donarà l'assegurança el proper any 2013. Tot sembla indicar que renovarà la pòlissa  VidaCaixa, si tot va bé, aquest mateix divendres.

Encara no han sortit els preus definitius, en la propera reunió aquest mateix dissabte 24 a mig dia, segurament serà la data en que la FEEC, ens comuniqui els preus definitius.


Els últims anys, VidaCaixa reporta un increment en l'ús de les llicències com a mútua mèdica i no com    assegurança en cas d'accident, motiu pel que intenta pujar les tarifes. La FEEC estudia altres assegurances i finalment VidaCaixa fa una "contra-oferta" aquesta mateixa setmana. A dia d'avui, tot apunta a que renovarem  amb ella, però amb unes condicions limitades:
  • Els assegurats, podran seleccionar qualsevol centre mèdic per les primeres cures, però en les successives revisions, tractaments, tindran que triar només els centres específics d'una llista. Això és per evitar l'ús massiu de les clíniques d'alt nivell com la Teknon, on molta gent anava per fer-se algunes operacions concretes molt cares per a l'entitat Asseguradora. S'ha detectat una minoria d'uns 200 esportistes d'atletisme que és federaven per a poder accedir a operacions específiques.
  • Preus similar a l'any passat, amb possible augment, més notable, a les llicències C i D.
  • Llicencies infantils de pagament amb preu orientatiu de 29€ 


El major percentatge de sinistralitat enregistrat és en les llicències C i D amb un 8 i 12% d'augment vers el 2% i 6% de les llicències A i B, amb aquestes dades podem suposar que l'increment serà com va passar l'any passat un plus a les llicències D, pràcticament mantenint preus en les llicències A i B.


Totes les llicències infantils, no tindran subvenció del departament d'educació, sembla que el preu serà aproximadament sobre els 29€, de fet l'assegurança de l'estat del 2012 caducava al mes de setembre 2012 (període escolar) i la FEEC a decidit cobrir amb fons propis el que resta d'any.