dimarts, 9 de febrer del 2016

Curs d'Excursionisme hivernal 2,5,6 de marzo


Fechas: día 2 teoría a las 19h.  +  días 5 y 6 de març
Precio 45€ federados / 60 no federados (incluye seguro temporal 1 día).
Descarrèga  el programa


Aunta't aquí

Imagen sin leyenda

PRESENTACIÓ I OBJECTIU:
Aquest monogràfic, pretén dotar a l’alumne d’uns coneixements i capacitats bàsiques que li permetin iniciar-se en activitats d’excursionisme en terrenys nevats tipus nòrdic sense esquís.

MATERIAL PER CURSETISTA
Roba i equipament adient per la muntanya hivernal, botes de muntanya  impermeables, paraneus, ulleres de sol i de tempesta, motxilla de muntanya, raquestes de neu, bastons amb roseta, arva-pala-sonda, cantimplora, menjar per les sortides, farmaciola personal.
Recomanable: altímetre,mapa de la zona, portamapes.
Si es requereix llogar algun material posar-se en contacte amb l’entitat.


CONTINGUTS:
- Material i equip: Conèixer el material i equip propi de l’excursionisme hivernal, així com la seva correcta utilització i manteniment.
- Tècniques de progressió: Conèixer la metodologia de desplaçaments, i optimització d’ús dels mitjans propis de l’excursionisme hivernal.
- Orientació i interpretació de mapes en condicions hivernals: Aprendre a interpretar la cartografia tenint en compte la inexsistència de camins soterrats per la neu, i interpretar traces existents o itineraris ideals d’obertura de traces.
- Seguretat a la muntanya hivernal: Conéixer els perills afegits al medi natural nevat, i la manera d’identificar-los, així com la prevenció dels mateixos.
- Planificació i logística: Confecció d’itineraris segurs i interpretació de les prediccionsmeteorològiques i de riscos d’allaus.


NORMES DEL CURS
- Places de 8 a 16 cursetistes.
- Caldrà tenir la llicència esportiva de la FEEC any 2016, o tramitar una assegurança temporal pels dies del curs (5 €/dia).
- Edat mínima 16 anys. Els menors de 18 anys hauran de presentar l´autorització signada de la tutela i adjuntar fotocòpia de DNI (tutors).
- La direcció del curs es reserva el dret de modificar el programa, si les condicions meteorològiques o altres, ho aconsellen.
- Els viatges, àpats i pernoctes, inclòs l’alberg, aniran per compte de l’alumne.
INSTRUCTOR/ALUMNE: La ràtio és de 1:8.